2012 - WSS Höstkroken Inshore flyttar in från Elba

 

Höstkroken som tävling är äldre än 10 år men med eventområde i Tullhushamnen/Färjekajen firar nu Höstkroken Inshore 10-års jubileum. För den historiskt intresserade eller kunniga så föddes tävlingen Höstkroken redan 2008 efter att konceptet 24-timmars avsvalnat i popularitet. Konceptet skapades av en seglingsintresserad grupp WSS:are beståendes av bl.a. Anders Felling, Joakim Persson, Jesper Bergsjö, Conny Wilén och Reidar Lindskog. Tävlingen hade åren 2008-2011 Elba som hemmahamn och det var först när bilförsäljaren Audi här i stan ville vara med och ställa ut bilar som idén kom till att flytta in hela tävingen till stan för att göra det möjligt för publik och företag att komma närmare seglingen och bli en del av eventet.

 

 

Därmed skapades WSS Höstkroken Inshore med inspiration från Gotland Runt som då hette ÅF Offshore, Mälaren var med andra ord Inshore! Att även ”WSS” adderades i namnet fanns ett syfte med. Eftersom några företag hade fått upp ögonen för seglingen så var tanken att kunna sälja namnet, återigen precis som Gotland Runt gjort. Med facit i hand 2021 heter tävlingen fortfarande WSS Höstkroken Inshore men tillhörande Business Sailing Cup har varit sålt till både Västerås Tidning (2015) och Bonnier News (2019-2021).

 

Höstkroken 2012 arrangerades med Kajplats 9 (K9) som partner för kringliggande festligheter. Där kan nämnas att Per Johnsson på Sit Down AB var med och byggde ett tak över terrassen vilket blev startskottet för ett 10-årigt samarbete där Per med bröder på Sit Down bl.a. byggt vår eventby samtliga år 2012-2020 och bidragit med åtskilliga områdesritningar!

 

 

Hur gick då tävlingen?

Jocke Persson, WSS, blev totalsegrare i sin gula Safir med det passande namnet ”Styv guling” – knallgul som båten var, den första av två segrar på raken för honom (-12 & -13).

 

 

Kortfattat kan man säga att denna flytt av eventet in till stan blev lyckat då vi 10 år senare fortfarande seglar WSS Höstkroken Inshore med Tullhushamnen som seglarnas hemmahamn och med 100-tals företag som varit med genom åren. För att inte tala om alla seglare och publik som följt oss under detta decennium!


Mvh Sailing Week teamet

WSS WHI crew
WSS WHI crew

press to zoom
00
00

press to zoom
59
59

press to zoom
WSS WHI crew
WSS WHI crew

press to zoom
1/61