2020, segling i pandemins fotspår!

2020 blev ett riktigt specialår i pandemins fotspår men det jag är stolt för här bakom tangenterna är  att vi lyckades genomföra tre stycken kappseglingar, Bonnier News Business Sailing Cup, Allsvenskan och WSS Höstkroken Inshore i en tid där näst intill allt annat i samhället behövde ställas in!

 

Det var en hel del pusslande i kulisserna för att kunna genomföra #VSW2020. Med restriktioner på max 50 personer i en folksamling fanns ingen möjlighet för alla landaktiviteter men desto ljusare var det på vattnet där all fokus kunde läggas på seglingen!

Bonnier News Business Sailing Cup var först ut på programmet under torsdagen med ett gäng taggade företagare som skulle tävla i den ädla sporten segling, vissa för första gången och andra mer rutinerade. Vindarna var i lättaste laget och en total motsats till föregående år då halvstorm bitvis rådde. Det gick inte snabbt men tävlingsinstinkten fanns där och varje decimeter blev istället viktig när besättningarna gjorde allt för att få fart på båtarna! Dagen blev lyckad, både som en personalaktivitet och företagsmingel som avslutades med en Business Dinner på Mälarkrogen med värdskap från VLT genom marknadschef Rickard Mäkitalo!
Vem vann då? Jo det gjorde Tommy Gullberg som utnyttjade ordspråket "tredje gången gillt" efter att bl.a. i fiol ha blivit passerad i ledning strax innan mål i finalracet.

 

Allsvenskan gick för andra året i rad i Västerås och det kändes att rutinen fanns där från förra året, både funktionärer och en del besättningar var förberedda på hur det ska seglas i Västerås!
Ja för besättningarna var den stora utmaningen att bemästra vinden, "byigt och jävligt", "det bara snurrar" och "vart f*n kommer vinden ifrån" var uttryck som hördes under helgen. Vi arrangörer säger kort och gott: "Välkomna till Mälaren!". 
Bäst av alla på att bemästra vindarna var Team-Halmstad som med en familjebesättning seglade ifrån allt och alla, de hade en växel i båten som ingen annan hittade till och vann välförtjänt deltävlingen medan KSSS kammade hem Allsvenskan för 5:e året i rad! Stort grattis!

 

Hemmasupportrar som vi är måste nämnas att JKV lyckades kamma hem en 7:e plats i totalen (av 18 lag) vilket är det bästa klubben någonsin presterat i Allsvenskan!

 

Sist men inte minst är Höstkroken Inshore som för andra året i rad körde en två-dagars med Jaktstart fredag och den klassiska "två-fjärdar" på lördagen. Dessa tävlingsdagar var både separata kappseglingar som ingick i länets nystartade "Västra Mälarens Seglingsserie" och med i sammandraget för totalsegern i WSS Höstkroken Inshore som består av båda tävlingarna. Så för att vinna Höstkroken måste man tävla båda dagarna medan om man vill tävla i seglingsserien (skapad av Västmanlands Seglarförbund) så räknas dessa tävlingar som de två avslutande på säsongens totalt 6st tävlingar.

Vinnare?
WSS Höstkroken Inshore: Anders Petterson, KSK
Västra Mälarens Seglingsserie: Team NF, ESS

 

Mvh Projektteamet 

119
119

press to zoom
118
118

press to zoom
0
0

press to zoom
119
119

press to zoom
1/119