Höstkroken Växer!

För åttonde året i rad välkomnar vi åter igen till Höstkroken 2019 – Mälarens och en av Sveriges största kappseglingar! Seglingen som de senaste åren har varit ett måste för flera hundra seglare och båtar.

 

I samband med Sailing Week expanderar årets tävling till att bli en 2-dagars regatta med tävlingar både på fredagen och lördagen. Förhoppningen är därmed att locka fler seglare ifrån större delen av Mälarregionen och Stockholmsområdet.​

Regattan kommer bestå av en distanskappsegling på fredagen som sträcker sig över flera fjärdar och på lördagen seglas den klassiska Höstkroken-banan på inre och yttre Västeråsfjärden. Deltävlingarna summeras i ett sammandrag för att utse en totalvinnare. Tävlingen kommer därutöver innehålla ett flertal tävlingskategorier, t.ex. short-handed, bästa tjejbåt, längst tillresta mm. Höstkroken består av två klasser, en racingklass och en cruisingklass med egna starter

Kappseglingen är för många Västeråsseglare en självklar aktivitet i slutet av sommaren men även långväga besättningar tar sig hit med sina båtar för att deltaga i denna unika kappseglingstävling där alla kan vara med –  från välsmorda tävlingsseglare i race-klassen till familjer och livsnjutare i cruising-klassen.

Höstkroken är en av Sveriges största kappseglingar och fick 2013 priset "årets arrangör" av Svenska Seglarförbundet.

För att följa seglingarna bäst så åker du ner till Elbakajen och går ut på piren, därifrån ser du både start och målgång väldigt bra. Har du dessutom båt så är det bara att åka mot alla vita segel som kommer befinna sig precis utanför hamnen. 

Välkommen till Västerås Sailing Week

Event som ingår

- Allsvenskan i segling

- Höstkroken Inshore

- Bonnier News Business Sailing Cup

Seglingar LIVE

Fredag 12:00 - 18:00

Lördag 09:00 - 18:00

Söndag 09:00 - 15:00

Kontakta oss

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2019 by Västerås Sailing Week