Välkommen till Västerås Sailing Week 2021! 

Eventet kombinerar Höstkroken - Mälarens och en av Sveriges största kappseglingar med finalen i Allsvenskan - Kvalplatser till Sailing Champions League står på spel. Evenemanget går av stapeln i Tullhushamnen den 9-12 september och arrangeras av Westerås Segelsällskap, WSS och JolleKappseglarna Västerås, JKV.

Årets event kommer innehålla kappseglingarna:

  • Bonnier News Business Sailing Cup

  • Allsvenskan i Segling

  • WSS Höstkroken Inshore

På land är det mer oklart vad som går att genomföra, vi kommer under våren presentera ett preliminärt program för Sailing Week, detta kan dock komma att ändras utifrån rådande restriktioner i samhället.
En populär nyhet från 2020 som vi tar med oss är den kvalitativa LIVE-sändningen som följer Allsvenskan under samtliga tävlingsdagar (fre-sön).

Seglingsprogram:

TORSDAG

Bonnier News Business Sailing Cup – Länets och våra lokala företag gör upp i årets bästa företagsrace.

 

FREDAG

WSS Höstkroken Inshore – Dag 1 av 2.

Allsvenskan – Dag 1 av 3. Se Sveriges bästa 18st seglingsklubbar tävla i säsongsfinalen av Allsvenskan, deltävling 4 av 4 i Västerås! Livesändning direkt från sjön!

 

LÖRDAG

WSS Höstkroken Inshore – Dag 2 av 2.

Allsvenskan – Dag 2 av 3. Klubbarna kämpar för bästa möjliga utgångsläge inför finaldagen. Livesändning direkt från sjön!

SÖNDAG

Allsvenskan FINAL – Dag 3 av 3. En Svensk mästare ska utses. Vinnaren direktkvalificerar sig dessutom till Sailing Champions League som är seglingens absoluta finrum!

 

Välkommen till Västerås Sailing Week!

Final File Vasteras_edited.png
Final File Vasteras_edited.png

Bilder från tidigare event

IMG_4437.png
IMG_4403.png
D3S6579.jpg
utställare_båtar.jpg
IMG_4491.png