Höstkroken Växer!

För nionde året i rad välkomnar vi åter igen till Höstkroken 2020 – Mälarens och en av Sveriges största kappseglingar! Seglingen som de senaste åren har varit ett måste för flera hundra seglare och tillhörande båtar.

 

Årets tävling är en 2-dagars regatta med tävlingar både på fredagen och lördagen. Dessa två tävlingsdagarräknas var och en för sig och ingår båda i Västra Mälarens Seglingsserie som arrangeras av Västmanlands Seglarförbund.

Regattan kommer bestå av en distanskappsegling på fredagen som sträcker sig över flera fjärdar och på lördagen seglas den klassiska Höstkroken-banan på inre och yttre Västeråsfjärden. Deltävlingarna summeras i Västra Mälarens Seglingsserie för att utse en totalvinnare. Lördagens tävling kommer därutöver innehålla ett flertal tävlingskategorier, t.ex. short-handed, bästa tjejbåt, längst tillresta mm. Höstkroken består av två klasser, en racingklass och en cruisingklass med egna starter.

Kappseglingen är för många Västeråsseglare en självklar aktivitet i slutet av sommaren men även långväga besättningar tar sig hit med sina båtar för att deltaga i denna unika kappseglingstävling där alla kan vara med –  från välsmorda tävlingsseglare i race-klassen till familjer och livsnjutare i cruising-klassen.

Höstkroken är en av Sveriges största kappseglingar och fick 2013 priset "årets arrangör" av Svenska Seglarförbundet.

För att följa seglingarna bäst så hänvisar vi till Västerås hela strandlinje FÖRUTOM på Å-piren där Allsvenskan kommer ha sitt bytesområde och det inte får förekomma större folksamlingar (FHM:s rek. gällande Covid-19). Årets bästa åskådarplatser är därför Lillåudden, Notuddsparken och Öster Mälarstrand och Lögarängsbadet. Vi hoppas du som publik har överseende med det ett år som detta...

WSSInshore1.png
7008245.jpg
IMG_3844.png